Blog

April 30 2017
Kitabımız çıktı - Homeopatinin Temel İlkeleri

Homeopatinin Temel İlkeleri kitabı sağlığa ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kaynak

Homeopatinin Temel İlkeleri kitabının ana teması; kişinin kendine dönük, çıkarlarını ön planda tutan bir yaşantı sürmesi yerine, çevresindekilerin varlığının farkında olarak, yaşamında onlara da yer vererek, hayatın gerçek anlamını kavraması, sosyal dünyayla yakın ilişki içinde bulunması esasına dayalıdır. Homeopati ile tedavi olan ve sağılığına kavuşan birey hastalığın sebep olduğu kendi derdine düşme ve içine kapanma dönemini aşmış mutlu bir ruh hali ile çevresindekilerle uyum içinde yaşayacaktır.

Read More

June 04 2013
SAĞLIK NEDİR? NASIL ÖLÇÜLÜR?

 

 

George Vithoulkas

Vücudumuzda  hayatımızın herhangi zor, stresli bir döneminin arkasından hastalığa dönüşebilecek tohumlar barınmaktadır. Sağlıkla ilgili bilim dallarının ilk yaptıkları; herkes tarafından kabul edilen bir sağlık tanımlaması ortaya koymaktır. Bu tanımlama tedavi döneminde  hastalığın iyileşme sürecini anlayıp yorumlamaya yarar. Seneler süren çalışmalarım sonunda hastalıkların sebebinin yanlız bakteri veya virus olmadığını ,zihinsel (mental) ve duygusal sebeplerin de önemli rol oynadığını  anladım. Aşağıda bunu anlatmaya çalışacağım.

Read More

resim bulunamadı
June 04 2013
NÖROLOJİDE TARTIŞMALI KONULAR 2. DÜNYA NÖROLOJİ KONGRESİ (CONY) 2008

 

George Vithoulkas : Homeopati üzerine davetli konuşmacı

Modern tıp tarihinde ilk defa homeopati Dünya Nöroloji Kongresine  davet edildi.  2. Dünya Nöroloji kongresinin  açılış gününde  homeopatinin görüşlerini anlatmak üzere Georg Vithoulkas şeref misafiri olarak davet edildi. 

Read More

resim bulunamadı
December 08 2015
International and Advanced Homeopathy Courses

The International Post Graduate Course will be held from the 20th until the 24th of June 2016.
All teaching takes place at the International Academy of Classical Homeopathy in Alonissos. The classes will be taught by Prof. George Vithoulkas and Dr. Jorgos Kavouras.

Read More